Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Borku se srazila tři auta, na místě bylo osm zraněných

Ani nedělní večer nebyl pro záchranné složky klidný. Po sedmé hodině večer došlo k dopravní nehodě na hlavním tahu I/3 u Borku na výjezdu směrem na Tábor. Střetla se tu tři auta, na místo letěl vrtulník záchranné služby, vyjížděli hasiči, tři sanitní vozy a policie. Úsek, kde k havárii došlo, bude pravděpodobně uzavřen do dnešní 23. hodiny, jak potvrdil mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

„Fiat jedoucí směrem od Tábora na České Budějovice se dostal do smyku a narazil do protijedoucí Fabie," uvedl Doubek. Za Škodou Fabií jela od Českých Budějovic Octavia, v níž byli dva lidé, ti naštěstí vyvázli bez úhony. Posádka Fiatu a Fabie však utrpěla zranění, jednalo se o osm lidí. V tuto chvíli je doprava v místě odkláněna po staré silnici na Tábor.

„Desetiletá dívka utrpěla středně závažné poranění hlavy a dolní končetiny, se záchranáři komunikovala, po zaléčení byla letecky transportována do nemocnice. Pětapadesátiletá žena utrpěla středně těžké poranění horní končetiny a osmadvacetiletá žena středně těžké zranění hlavy, obě byly po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče převezeny na traumatologii do Českobudějovické nemocnice. Dalších pět osob utrpělo lehčí zranění (bolest krční páteře, zhmoždění hrudníku a pohmožděniny), po ošetření je posádky ZZS transportovaly do téže nemocnice," informovala o události Petra Kafková, mluvčí jihočeské záchranné služby.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Borek, Fiat, Škoda Fabia, úraz, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Borku se srazila tři auta, na místě bylo osm zraněných  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.