Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Hasiči na Táborsku řešili požár stodoly, uvnitř byla svářecí souprava a osobní auto

Po osmé hodině ranní museli v úterý táborští profesionální hasiči s dobrovolnými hasiči z obce Chotoviny zasahovat u požáru stodoly v Jedlanech. Ještě před jejich samotným příjezdem stihl majitel vytlačit svůj vůz Škoda Fabia ze stodoly ven. Výše škody sahá ke 100 tisícům korun.

„Už během jízdy k zásahu dostal velitel zásahu upřesňující zprávu, že ve stodole vybuchují pravděpodobně tlakové láhve a že mezi nimi je zaparkované osobní auto a uložena autogenní souprava,“ popisuje událost mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Automobil dokázal majitel dostat ven, stejně tak jako svářecí a autogenní soupravu. Požár se pokoušel uhasit přenosným hasicím přístrojem, ale jeho snažení bylo zbytečně. „Zasahující dobrovolní hasiči vytvořili dva útočné proudy, kterými dohasili osobní auto a zároveň ochlazovali vnitřek stodoly,“ doplňuje Matějů.

Hasiči poté rozebrali část střešní konstrukce, aby nalezli a případně dohasili další možná ohniska. Táborští profesionálové poté zkontrolovali termokamerou celou stodolu včetně půdního prostoru. Nevynechali ani autogenní a svařovací soupravy. „Žádné hoření již nebylo nalezeno,“ dodává mluvčí jihočeských hasičů.

Po skončení zásahu zůstali na místě pouze hasiči z Tábora. Dokončili odvětrání zakouřené stodoly, provedli poslední průzkum a rovněž se vrátili na služebnu. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 100 tisíc korun, uchráněný majetek má hodnotu 750 tisíc korun. Příčina zatím není známa. 

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky stodola, automobil, okres Tábor, Škoda Fabia, Chotoviny, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Táborsku řešili požár stodoly, uvnitř byla svářecí souprava a osobní auto  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.