Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dacia na střeše je patrně výsledkem jízdy mladé řidičky na červenou

V ranních hodinách překvapila řidiče v Budějcích nehoda osobního automobilu značky Dacia, který u křižovatky ulic Husova a Strakonická skončil na střeše. Na vině by měla být jízda na červenou.

Ke střetu dvou vozidel došlo krátce před osmou hodinou ranní. „V automobilu značky Ford jel jednašedesátiletý řidič, který údajně projel na zelenou, a nedala mu pravděpodobně přednost mladá jednadvacetiletá řidička, která měla jet ve voze značky Dacia na červenou,“ popisuje nehodu mluvčí policie Lenka Krausová.

Následkem jsou dvě lehká zranění dívek, které jely ve voze značky Dacia. Nehodu ale policisté stále vyšetřují. 

Foto Lucka Marunová

Štítky Dacia, České Budějovice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Když už tady řešíte intervaly nebo časové prodlevy, kdy se přepne zelená pro jiný směr na křižovatce. Zcela nejkratší interval je v Budějicích podle mě na křižovatce ulic Čechova- Mánesova. Tam jdou žluté (nebo jak je nazýváte oranžové) současně. Nicméně zde si dovolím oponovat, na některých křižovatkách by prodloužení intervalu stejně vůbec nepomohlo. Třeba u viaduktu (Nádražní – Rudolfovská) svítí na Nádražní od nádraží šipka doprava (pod viadukt), rovně je červená, ale některým řidičům stačí, že tam svítí něco zeleného, nesledují, že pro jejich směr to není, projedou to klidně rovně, v lepším případě netrefí zrovna někoho, kdo vyjíždí z pod viaduktu doleva. Někteří sice chápou význam červeného a zeleného světla, ale co někteří řidiči vůbec neví, je, že když mají na křižovatce pouze takovou tu kulatou zelenou (bez šipek), tak by při odbočování vlevo měli dát přednost protijedoucím vozidlům např. Mánesova – Lidická, mám zelenou, tak jedu, to je fuk, že jede něco proti, hodnotím jí jako celkem dobře řešenou křižovatku, přesto se tam dost bourá a je dost kritizovaná. Ještě k významům barev na semaforu, domnívám se, že většina řidičů si myslí, že žluté (nebo chcete-li oranžové) světlo znamená „přidej plyn!“, vypadá to podle toho v ČB. Bohužel všechny vámi navrhované tresty jsou oproti mírné realitě docela sci-fi, v tomle Kocourkově je problém cokoliv komukoliv prokázat, natož ho potrestat.

Pondělí, 12. září 2016, 19:17Odpovědět

Milan Máchal

Jízda na červenou by měla být hodnocena jednoduše a minimálně jak pokus o vraždu. Asi by těch hŕíšníků trochu ubylo.

Sobota, 10. září 2016, 19:02Odpovědět

Frodo kocour

A pro paní Janu, to že jste viděla někoho s rozbitou hubou, není důvod ho hájit, tím spíš, když si to způsobila sama. A jakpak víte, že si to "ponese celý život"? Možná ano, možná nikoli. Jedno je ale pokud jela na červenou jisté, může si za to sama a není důvod ji litovat. Litovat bychom měli ty kdo díky ní přišli k úhoně ať na zdraví nebo majetku.

Pátek, 9. září 2016, 21:11Odpovědět

Frodo kocour

Pokud opravdu jela na červenou, pak jí přeju, aby jí nejen vzali řidičák, ale aby ten pán ve Fordu byl třeba advokát a vysoudil na ní první poslední. Je totiž důležité si uvědomit, že ten kdo jede na červenou, ohrožuje všechny okolo. A speciálně pro p. Beneše, možná byste si měl uvědomit jak fungují semafory, když v jednom směru padne oranžová padne i v dalším. Pro vás co melete že padá červená po zelené. A oražová neznamená že máte přidat "ještě projet" ale že už vám končí "zelená" pokud jste naopak na straně červené, pak že přijde zelená. Váš blábol že "červená od Globusu (Husova), padá zároveň zelená od Strakonické" je nesmysl, prostě vždy je v obou směrech oranžová, to že vy si zřejmě neuvědomujete takové základní věci je smutné a jen doufám, že nemáte řidičák.

Pátek, 9. září 2016, 21:08Odpovědět

Dacia na střeše je patrně výsledkem jízdy mladé řidičky na červenou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.