Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kriminalisté objasnili vraždu bezdomovce v areálu bývalého nákladového nádraží v Jindřichově Hradci

Během několika měsíců se povedlo jihočeským kriminalistům objasnit vraždu bezdomovce z května letošního roku, která se stala v bývalém areálu nákladového nádraží v Jindřichově Hradci. Na svědomí ji má mít třiadvacetiletý mladík.

Osmapadesátiletý muž byl nalezen zavražděný 26. května v odpoledních hodinách na bývalém nákladovém nádraží Českých drah. Byl v znám jako bezdomovec. „Na případu intenzivně pracovali i jindřichohradečtí kriminalisté, kteří společně se svými krajskými kolegy postupně vyslechli desítky osob, pohybující se v uvedeném sociálním prostředí,“ říká mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Kriminalisté vyhodnocovali stopy, které během vyšetřování získali. Nakonec jim ukázaly na třiadvacetiletého muže, kterého na konci tohoto týdne zadrželi. Je nyní důvodně podezřelým ze spáchání vraždy. „Dle provedeného šetření k ní mělo dojít v době od 12. do 13. května, zvlášť zavrženíhodným způsobem, kdy umírajícího muže oloupil o několik tisíc korun. Mladík není kriminalistům neznámou osobou, již v minulosti byl trestán za násilnou trestnou činnost,“ doplňuje Bajcura.

Na muže podali kriminalisté návrh na vzetí do vazby.

Štítky vražda, bezdomovec, Jindřichův Hradec, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté objasnili vraždu bezdomovce v areálu bývalého nákladového nádraží v Jindřichově Hradci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.