Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Temelínští hasiči poprvé zasahovali u dopravní nehody blízko elektrárny

Pouhé čtyři minuty trval přesun temelínských hasičů k dopravní nehodě. K té došlo v úterý dopoledne a temelínské hasiče k zásahu povolal krajský hasičský dispečink. Nehoda se totiž stala na křižovatce silnice II/105 u výjezdu z temelínské elektrárny. Na místo dorazila i temelínská záchranka. Ve dvou havarovaných vozidlech cestovaly čtyři osoby, z toho jedno dítě a těhotná žena. Dítě a těhotnou ženu převezla krajská záchranka na ošetření do Českých Budějovic. Nehoda je aktuálně na místě šetřena policií. Provoz na hlavní silnici omezen není.

Temelínští hasiči jsou součástí integrovaného záchranného systému kraje od začátku října. V nové podobě to byl jejich první ostrý zásah mimo areál elektrárny. Přímo na místě bylo z Temelína sedm hasičů a cisterna s vybavením pro vyprošťování osob. „Naštěstí nebyla potřeba nikoho z vozidel vyprošťovat. Úkolem našich hasičů tak byla likvidace několika litrů pohonných hmot, které z vodidla unikly. Každopádně se ukázalo, že nově nastavený systém funguje,“ uvedl Roman Havlín, ředitel Bezpečnosti elektráren ČEZ.

Foto HZS JE Temelín

Štítky elektrárna, České Budějovice, ČEZ, Temelín, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelínští hasiči poprvé zasahovali u dopravní nehody blízko elektrárny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.