Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Českého Krumlova hořel v pátek kamion, řidič vyvázl bez zranění

Požár nákladního automobilu musely v pátek dopoledne řešit osádky dvou cisteren profesionálních hasičů z Českého Krumlova. Kabina vozu začala hořet na lesní cestě v krumlovské části Vyšný.

„Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu podal velitel zprávu, že hoří kabina kamionu, a to v plném rozsahu. Ještě před příjezdem jednotky se snažil s požárem bojovat řidič přenosnými hasicími přístroji, ale bez úspěchu. Hasiči požár během několika minut lokalizovali, aby se dále nerozšířil. Na likvidaci požáru nasadili tři vysokotlaké proudy a hasební pěnu,“ popisuje požár mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Následné dohašení trvalo necelou hodinu.

Škoda se vyšplhala na 200 tisíc korun. Zničena byla kabina řidiče a přední pneumatiky nákladního automobilu. Uchránit se podařilo návěs s nákladem štěrku v hodnotě půl milionu korun. Během požáru nebyl nikdo zraněn. Jeho příčina je v šetření.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Český Krumlov, požár, Vyšný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Českého Krumlova hořel v pátek kamion, řidič vyvázl bez zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.