Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rozzuřený pes utekl ze zahrady děravým plotem a útočil na kolemjdoucí ženu

Agresivní pes ohrožoval ženu a jejího psa v budějcké Husově kolonii. Majiteli, který nemá psa přihlášeného na městském úřadu a nehradí tak povinný poplatek, rozzuřený pes utekl děravým plotem. Naštěstí nikoho nepokousal.

„Zavolala nás obyvatelka Trocnovské ulice, která byla svědkem útoku agresivního psa. Ten měl v neděli  ráno vyběhnout děravým plotem ze zahrady v sousedství a napadnout jinou ženu se psem. Žena byla nečekaným atakem hodně rozrušená, ale útok naštěstí neměl žádné viditelné následky,“ popsala mluvčí Městské policie České Budějovice Věra Školková.

Strážníci pak podle štěkotu našli rozzuřeného psa stojícího za porušeným plotem. Rozruch u plotu vzbudil i zájem jeho majitele. Sedmašedesátiletého muže ale incident nechával vcelku chladným. „Předstíral, že o děravém plotu neví, ale slíbil, že ho opraví. Stav napadené ženy ho ale více nezajímal,“ dodala mluvčí s tím, že majitel psa se strážníkům svěřil, že je pro  takové situace pojištěn. Navíc ještě přiznal, že pes není přihlášen k povinnému poplatku.

Majitel psa se nyní bude zpovídat z přestupku podle zákona o ochraně zvířat proti týrání a přestupku proti pořádku ve věcech územní samosprávy. Ve správním řízení mu hrozí pokuta do 50 tisíc korun.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky pes, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozzuřený pes utekl ze zahrady děravým plotem a útočil na kolemjdoucí ženu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.