Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Při preventivní akci Jehla sebrali budějčtí strážníci pětadvacet kusů infekčního materiálu

Pětadvacet použitých jehel a injekčních stříkaček našli českobudějovičtí strážníci při preventivní jarní akci Jehla. Do ní se zapojilo více než 420 městských policistů, včetně asistentů prevence kriminality, z dvaatřiceti měst České republiky.

Přestože se strážníci napříč republikou této činnosti věnují pravidelně v rámci běžného výkonu služby, jsou tato cílená preventivní opatření velmi důležitá, například i pro spolupráci se státními policisty, kdy jim strážníci předávají informace o výskytu narkomanů. Tato zjištění jsou jedním z užitečných vodítek při potírání drogové kriminality.

Strážníci z 32 měst v jeden den spojili své síly a pokusili se vyčistit svá města od infekčního materiálu a tím předejít možnému nebezpečí, kterému jsou vystaveny hlavně děti, ale také domácí zvířata. Zároveň se snažili rozšířit povědomí o správném chování při nálezu injekční stříkačky. Do preventivní akce se zapojilo přes 420 strážníků, včetně asistentů prevence kriminality. V Jihočeském kraji to kromě českobudějovické mětské policie byli také táborští strážníci. 

„V našem městě bývá nejvíce infekčního materiálu vždy v nákladovém prostoru nádraží, které patří v Českých Budějovicích mezi nejvyhledávanější místa narkomanů lidí bez domova," uvedl David Štýfal, mluvčí českobudějovické městské policie, která se v tomto směru zaměřuje nejen na místa u nádraží, ale kontroluje i prostory pod mosty a také dětská hřiště. 

Městská policie na sběr a likvidaci odhozených použitých jehel a injekčních stříkaček vybavena, rukavicemi, pinzetami i speciálními nádobkami, a proto žádá, aby lidé sami takový infekční materiál nesbírali. „V případě, že občané někde najdou nebo zahlédnou tento infekční materiál, žádáme je, aby ho sami z důvodu vlastní bezpečnosti nesbírali, ale neprodleně zavolali na linku tísňového volání „156“ a strážníci městské policie zajistí odborný sběr i jeho následnou likvidaci,“ apelují na veřejnost strážníci.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky materiál, injekční stříkačka, Česko, obecní policie, Jihočeský kraj, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Při preventivní akci Jehla sebrali budějčtí strážníci pětadvacet kusů infekčního materiálu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.