Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hasiči zachraňovali v Českých Budějovicích muže, kterého zavalila ve vrtu zemina

Zavaleného muže ve vrtu vyprošťovali v úterý odpoledne hasiči v ulici U Lučního jezu v Českých Budějovicích. Muž utrpěl zranění, která si vyžádala transport do nemocnice a následnou péči lékařů.

Jako první ze složek Záchranného integrovaného systému na místo dorazili hasiči, kteří našli muže ve vrtu zavaleného do pasu, částečně byl ve vodě. Muž s hasiči komunikoval, nebyl zjevně bezprostředně ohrožen na životě.

„Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal z českobudějovické stanice technický kontejner, který je vybaven na zásahy takového typu. Hasiči nejdříve zajistili vrt a vyhrabali zeminy okolo zasypaného muže. Záchranu jim ale ztěžoval vnitřek vrtu, který se neustále sesypával. Přibližně po hodině se hasičům podařilo muže vyhrabat alespoň po kolena. Hodně hasičům pomohla těžká technika, bagr, který okolí vrtu obkopával a tím výrazně urychlil záchranu zavaleného,“ popsala událost mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Když hasiči muže z vrtu, který je součástí výstavby bytových domů, dostali, uložili ho do vakuových nosítek. Tak byl transportován do sanitky Zdravotnické záchranné služby, které ho odvezla do nemocnice. „Muž utrpěl středně těžké zranění dolní končetiny," upřesnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky vrt, zavalení, hasič, muž, vyprošťování, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zachraňovali v Českých Budějovicích muže, kterého zavalila ve vrtu zemina  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.