Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výsledek razie ve firmě na Prachaticku překvapil i policisty. Bez povolení tam pracovalo šedesát cizinců

Šest desítek ilegálně zaměstnaných cizinců odhalili policisté a pracovníci inspektorátu práce v jedné z výrobních společností na Prachaticku. Cizinci, kteří pracovali na jihu Čech bez povolení, budou s největší pravděpodobností vyhoštěni, cizinecká policie už s nimi zahájila správní řízení.

V rámci společné bezpečnostní a kontrolní akce v objektu jedné výrobní společnosti na Prachaticku specialisté cizinecké policie a pracovníci inspektorátu práce zkontrolovali bezmála dvě stovky lidí, z toho osmdesát cizinců. Kromě Ukrajinců šlo například o Slováky, Mongoly nebo Rakušany. A výsledek kontroly zaskočil i samotné policisty.

„U šedesáti cizinců, převážně z Ukrajiny, bylo totiž zjištěno podezření z porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky a zákona o zaměstnanosti. S těmito cizinci bylo cizineckou policií na místě zahájeno správní řízení ve věci vyhoštění. Jeden cizinec se policistům při kontrole prokázal padělkem dokladu totožnosti Rumunska. Je proto trestně stíhán pro podezření z přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny, zároveň bude pravděpodobně rozhodnuto o jeho vyhoštění z území členských států Schengenského prostoru," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na kontrolovaném pracovišti byli také pracovníci dalších různých dodavatelských a subdodavatelských společností, proto inspektoři oblastního inspektorátu zahájili celkem šest kontrol s různými subjekty. Pro nepřehlednost vzájemných obchodních a dodavatelských vztahů nemusí být ale tento počet zahájených kontrol konečný. V současné době probíhají další úkony potřebné k prověření skutečností zjištěných při kontrole," upřesnila Dagmar Plocková Mahrová ze Státního úřadu inspekce práce.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky firma, kontrola, zaměstnanec, ilegální, policie, okres Prachatice, Inspektorát práce, Cizinecká policie, Česko, Ukrajina, Rumunsko, Schengenský prostor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výsledek razie ve firmě na Prachaticku překvapil i policisty. Bez povolení tam pracovalo šedesát cizinců  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.