Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policejní zásahová jednotka sundavala ze střechy banky v centru Budějc mladého muže

Pohybující se postava na střeše budovy Raiffeisenbank na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích v noci z úterý 12. na středu 13. září neunikla pozornosti všímavého kolemjdoucího. Ten okamžitě zalarmoval policii.

Na místo okamžitě vyrazili policisté zásahové jednotky, strážníci městské policie i hasiči. Ti přivezli a přistavili k objektu výsuvný žebřík.

„Policisté prohledali střechy rozsáhlého bloku domů na severní straně náměstí, ve kterém jsou kromě zmiňované banky také Česká spořitelna, obchod Klenoty, lékárna a mnoho dalších institucí a prodejen," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté muže nakonec našli na střeše vedle budovy, kde se schovával. Zadrželi a slanili s ním na zem. „Z nočního fantoma se vyklubal policistům už hodně známý dvacetiletý recidivista s bohatou trestní minulostí," dodal Matzner  s tím, že mladík měl v batohu zlodějské nářadí.

Zda se v noci lapený mladý muž nedopustil na místě trestné činnosti, vloupání, krádeže, policisté zjišťují. Stejně tak, jak se mladík na střechu objektu vůbec dostal. 

„Všichni obyvatelé či nájemníci v tomto severním bloku českobudějovického náměstí by si měli zkontrolovat okna, světlíky a podobně," doporučil Jiří Matzner.

Štítky policie, střecha, mladík, banka, České Budějovice, Raiffeisenbank, Náměstí Přemysla Otakara II., Česká spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní zásahová jednotka sundavala ze střechy banky v centru Budějc mladého muže  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.