Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Českobudějovičtí policisté vyvedli popáleného muže z hořícího domu. Zachránili mu život

Být policistou není jen povoláním, ale především posláním. To předvedla na konci ledna pětice českobudějovických policistů. Vnikli totiž do hořícího domu a vyvedli z něj zmateného a popáleného muže. Tomu policisté pravděpodobně zachránili život.

K požáru domu do ulice Zdeňka Fibicha v Českých Budějovicích vyslal ke konci ledna operační důstojník policisty sloužící na oddělení hlídkové služby. Když se dvě hlídky, jedna tříčlenná a druhá dvoučlenná, blížily do zmiňované ulice, už byl cítit silný zápach kouře a místem se valil hustý dým. „Před domem stáli muž a žena, kteří tvrdili, že uvnitř domu je člověk. Policisté ho také vzápětí uviděli, když se k domu ještě více přiblížili. Zmatený muž se mihl u okna, ale poté zmizel uvnitř domu. Policisté se vydali ke vchodovým dveřím domu a uslyšeli slabé volání o pomoc," popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Policisté ani chvíli neváhali a šli na věc. Rozhodli se člověka v domě najít. V jedné ze zakouřených místností volajícího muže také našli a vyvedli ho ven do bezpečí. Muž byl značně zmatený a popálený. Na místo al vzápětí dorazili také hasiči a zdravotníci, kteří si muže převzali do péče a k následnému ošetření.

„Služba na hlídkovém oddělení patří bezesporu k těm nejnáročnějším. Policisté často přijíždějí na místa oznámení jako první. Leckdy se musí potýkat s lidmi agresivními, opilými. Jako každý policista se musí během pár vteřin rozhodovat v náročných situacích, které leckdy mohou změnit život jim či těm, ke kterým míří,“ připomněla Lenka Krausová. s tím, že nezřídka jsou to policisté, kteří první mluví s lidmi například rozhodnutými skončit se životem, a v mnoha případech se jim podaří úmysl takových lidí zvrátit.

Být policistou není jen povoláním, ale především posláním. Tento případ je jedním z mnoha, ve kterých policisté pomohli a někoho ochránili," uvedla mluvčí Krausová.

Tentokrát poděkování za rychlou reakci a výbornou práci patří českobudějovickým policistům Ondřeji O., Petrovi P., Petrovi T., Jaroslavovi L. a  Radimovi V.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, zásah, požár, muž, záchrana, dům, Lenka Koloušková, Zdeněk Fibich, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí policisté vyvedli popáleného muže z hořícího domu. Zachránili mu život  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.