Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Orlické přehradě utonul bruslař, hasiči varují před vstupem na led

Tragická událost se odehrála dnes v odpoledních hodinách na volní nádrž Orlík, kde se pod jedním z bruslařů probořil led. Bruslař sjel do vody pod led. Jeho záchrana byla nemožná.

Všechny záchranné složky vyjely dnes zachraňovat bruslaře na vodní nádrž Orlík. „Jednalo se o dvě záchrany, které byly na Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášeny po 15. hodině v rozmezí dvanácti minut. Dva bruslaři se propadli ledem v místě pod zámkem Orlík nad Vltavou. Oba byli s podchlazením transportováni do nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Téměř ve stejný čas se do vody probořil další bruslař, a to u Žďákovského mostu. Bruslař zmizel pod ledem a přes veškerou snahu záchranářů LZS, ZZS, policistů a hasičů se ho nepodařilo zachránit. Na vyhledání těla byli povoláni potápěči. Jejich zásah trval i ve večerních hodinách,“ dodala Matějů s tím, že vzhledem k rostoucím teplotám vzduchu důrazně hasiči varují před vstupenm na led rybníků a řek.

Foto pixabay.com

Štítky Vodní nádrž Orlík, Jihočeský kraj, Zámek Orlík, Orlík nad Vltavou, Žďákovský most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Orlické přehradě utonul bruslař, hasiči varují před vstupem na led  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.