Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté pátrají po vandalovi, který poškodil sochu na Kamenném mostě v Písku

Socha svatého Jana Nepomuckého na gotickém Kamenném mostě v Písku se stala terčem útoku zatím neznámého vandala. Ten barokní replice ulomil pravou ruku v zápěstí. Vandala hledá policie.

Vandal barokní repliku sochy svatého Jana Nepomuckého na nejstarším dochovaném mostě v Česku, gotickém Kamenném mostě přes řeku Otavu v Písku, poničil pravděpodobně večer nebo v noci ze čtvrtka 12. na pátek 13. dubna. Svatému Janu Nepomuckému ulomil pravou ruku v zápěstí.

Podle zástupců města, kteří poškození zjistili a oznámili policistům, pachatel způsobil škodu za zhruba třicet tisíc korun.

„Policisté po pachateli intenzivně pátrají, procházejí kamerové záznamy a zjišťují možné svědky,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Podle mluvčího to ale není jediný případ poškození sochařské výzdoby píseckého historického mostu, který je nejstarším dochovaným mostem v Česku a který si za povodní vytrpěl své. „Někdy sochy poškodili lidé, kteří na ně lezli kvůli pořízení atraktivní fotografie,“ podotkl Matzner.

Autoři | Foto pisek.eu

Štítky krimi, most, Písek, vandal, socha, policie, Kamenný most, Jan Nepomucký, Česko, Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrají po vandalovi, který poškodil sochu na Kamenném mostě v Písku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.