Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policejní pyrotechnik vyjížděl zneškodnit munici na dvě místa Jihočeského kraje

Jihočeští policisté museli v sobotu 28. dubna řešit dva případy nalezené munice. V prvním případě jeli do obce Studená u Jindřichova Hradce, kde majitel parcely nalezl jeden kilogram pěchotní munice. Policisté z Čimelic pak vyjížděli do obce Bořice, kde byl nalezen protipěchotní dělostřelecký granát.

„V dopoledních hodinách byli jindřichohradečtí policisté přivoláni do obce Studená, kde při úklidu na parcele jednoho domu nalezl oznamovatel větší množství munice. Na místo přijel také pyrotechnik z Českých Budějovic, který určil, že šlo o jeden kilogram pěchotní munice a několik kusů protiletadlové munice. Vše na místě zajistil a odvezl k bezpečné likvidaci,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Krátce před 19. hodinou vyjeli policisté z obvodního oddělení v Čimelicích do obce Bořice. Přivolal je muž, který za krovem rekonstruovaného domu nalezl německý protipěchotní dělostřelecký granát ráže 75 milimetrů z druhé světové války. Přivolaný pyrotechnik granát odvezl k bezpečné likvidaci.

„Obě události se obešly bez zranění a to především díky zodpovědnému přístupu obou oznamovatelů, kteří s nálezem nemanipulovali a ihned zavolali policii. Při podobných nálezech není totiž nikdy vyloučeno, že může dojít k explozi,“ dodala Uhlířová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, munice, pyrotechnik, Jindřichův Hradec, Písek, Jihočeský kraj, Studená, Bořice, Čimelice, druhá světová válka, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní pyrotechnik vyjížděl zneškodnit munici na dvě místa Jihočeského kraje  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.