Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

CO VY NA TO? Nové parkovací automaty ušetří čas. Ne, když si nepamatujete značku auta

V Budějcích jsou už nějaký čas v provozu nové parkovací automaty, z nichž některé mají dotykovou obrazovku. Jak vyhovují těm, kteří potřebují zaparkovat v centru města, kde je stání zpoplatněno? Ptala jsem se, jak se lidem novinka líbí a jaké má podle nich výhody a nevýhody.

Pavel Vašíček, České Budějovice


Mohli by mi koupit i nový telefon, abych si tam mohl dát tu aplikaci a parkovat v modrých zónach. Když třeba člověk mění služební auta, musí si fotit registračku nebo tam běhat s doklady. Zabijete tím patnáct vteřin života, když pak parkujete třeba tisíckrát za rok, tak si to spočítejte... 

Jan Bejdák, Kaplice


Teď jsem to viděl poprvé, jsem z Kaplice. Nemusím zpátky do auta, takže je to takové přívětivější. Značku si zaplaťpánbůh pamatuju, ale je to takové zajímavé. Půlminuta, minuta navíc asi nikoho nezabije, ale je čas to asi ušetří. Jak to bude fungovat dál, to nevím.

Marta Krechlerová, Dačice

Potkala jsem se s tím teď poprvé. Řekla bych, že je to asi lepší, když si člověk pamatuje SPZtku a nemusí se vracet zpátky a dívat se, jakou má značku. Jenom nevím, jaký je kontrolní systém.

Jiří Kerekanič, České Budějovice


Nijak často sem nejezdím, ale vyhovuje mi to víc než ty lístečky. To jsem musel zaplatit, lísteček odnést do auta a zase jít nazpátek. Takhle je to lepší a ušetří to čas. Jeden pán se mě tu ptal, jak to funguje s platbou kartou, ale já kartou neplatím, tak nevím. 

S jakým názorem nejvíc souhlasíte?

Celkem hlasovalo72 čtenářů

Štítky anketa, parkovací automat, parkoviště, parkovné, České Budějovice, Pavel Vašíček, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Kraj cíleně zničil využívanou síť veřejné dopravy. Města jsou nyní logicky zaplavována auty venkovanů, "kterým nic nejede". Musí se vůči té záplavě bránit, což činí, jak umí. Pomyslný míček je na straně krajských úředníků. Otázkou je, zda po desetiletí rušení vlaků dokáží z JIKORDu adekvátně reagovat na vzniklou situaci. Obávám se, že ne. Ničení veřejné dopravy jde totiž samo, oproti čemuž výstavba funkčního systému veřejné dopravy vyžaduje, cílevědomost, znalosti a trpělivost, což protekčním lidem z Jikordu evidentně chybí.

Čtvrtek, 3. května 2018, 09:56Odpovědět

CO VY NA TO? Nové parkovací automaty ušetří čas. Ne, když si nepamatujete značku auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.