Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nehodu vlaků u Mříče na Českokrumlovsku prý mohlo způsobit nedostatečné vybavení soupravy

, aktualizováno 4. května 2018, 0:00

Podle Federace strojvůdců České republiky stojí za srážkou vlaků u obce Mříč na Českokrumlovsku nedostatečné technické vybavení jedné ze souprav. Elektronické zabezpečení zastavilo jen jeden vlak, druhý kvůli chybějícímu zařízení pokračoval podle prohlášení federace v jízdě. Při nehodě u Mříče bylo zraněno 14 lidí, z toho čtyři středně těžce.

Podle federace se jedná o pochybení dopravce, kterým je na trati z Českých Budějovic do Černého Kříže společnost GW Train. „Jak je možné, že v běžném provozu jsou na našich tratích nezodpovědnými dopravci nasazována i vozidla, jež svým vybavením neodpovídají požadavkům na zajištění bezpečnosti železničního provozu?“ uvedl za federaci strojvůdců Libor Poláček. Vyjádření dopravce se nepodařilo zjistit.

ČTĚTE TAKÉ: U Křemže se srazily dva osobní vlaky

Příčinou nehody na jednokolejné trati byla pravděpodobně chyba, když jeden vlak vjel  do místa přes zákaz. Ve vlacích, které se včera, ve čtvrtek 3. května, srazily, jelo přibližně 50 lidí. „Nikdo z pacientů nemusel být vyprošťován a nikdo nebyl přímo ohrožen na životě. Čtyři pacienti utrpěli středně závažná poranění,“ upřesnila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Petra Kafková. Nejvážnější újmu utrpěla mladá žena, již záchranáři ošetřili s podezřením na poranění hlavy a s podvrtnutou krční páteří.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku. Provoz na trati byl celý den přerušený, trať se podařilo uvolnit až večer. „Práce na místě v podvečer zkomplikoval i přívalový déšť,“ řekl mluvčí správy Marek Illiaš. Vlaky zde ovšem budou moci jezdit jen omezenou rychlostí do deseti kilometrů za hodinu.

Foto ZZS JK | Zdroj ČTK

Štítky vlak, nehoda, srážka, Vrábče, Křemže, Mříč, okres Český Krumlov, Česko, České Budějovice, Černý Kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehodu vlaků u Mříče na Českokrumlovsku prý mohlo způsobit nedostatečné vybavení soupravy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.