Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

CO VY NA TO? Lidé dávají přednost koupání v přírodě. Tomu konkurují domácí bazény

I když to v těchto dnech na koupání venku není, až deště pominou, lidé budou řešit, kam se v parných slunečných dnech jít osvěžit, kam vyrazit k vodě. Budějcká Drbna se v tradiční anketě v ulicích města ptala, kam se lidé chodí koupat. Z odpovědí vyplývá, že prim hraje přírodní koupání, je také hodně těch, kteří mají doma bazén a tak jiná místa ke koupání nehledají.

Václav Průcha, 69 let, Veselí nad Lužnicí

Nejradši mám pískovny u Majdalény, takzvané Cepy, Cep I a Cep II, blízko Suchdola nad Lužnicí. Tam je to perfektní koupání, tam je nejčistější voda v celých jižních Čechách. Nemrzí mě cestovat za tak skvělým koupáním. Letos už jsem byl mockrát, koupu se tam od začátku dubna, říkáme tomu aprílové namáčení. Je to taková naše každoroční hec akce, i já se trošku otužuji.

Lenka Roučová, 29 let, České Budějovice

Jsem v Českých Budějovicích teprve půl roku a i když byly velmi krásné a horké dny, koupání jsem zatím fakt neřešila. Byla jsem totiž hlavně v práci. Ale určitě i na možnosti koupání dojde, momentálně bych asi využila městskou plovárnu, protože nevím kam jinam tady jít. Samozřejmě bych byla radši se jít vykoupat do rybníka či řeky, ale to bych musela mít nějaké doporučení od známých či kamarádů.

Petr Frcal, 42 let, České Budějovice

V Budějcích toho pro mě moc není. Možná ještě tak k Maláku. Ale já jezdím hlavně na pískárny k Suchdolu. Tam je to super. Na letní městskou plovárnu bych nešel, maximálně bych zašel tak do krytého bazénu v zimě. V létě upřednostňuji přírodní koupaliště a nevadí mi, že za ním musím dojet autem. 

Zdena Nováková, 60 let, České Budějovice

Já nechodím na žádná veřejná koupaliště, ani k rybníku či do řeky. Máme bazén u domu, takže v horkých dnech se koupeme doma. A je dost takových lidí. Proč by si také bazén pořizovali, když by jezdili někam na koupaliště. Bazén doma má spoustu výhod, člověk nikam nemusí, ví, co je to za vodu a má pohodlí i soukromí. Ale já osobně kdyby bylo kam, tak bych i možná občas k vodě, zaplavat si, vyrazila. Jenomže tady opravdu není kam, všechno je to tady špinavé a rybníky zanesené krmivem pro ryby. Jako děti, což už je pěkná řádka let, jsme se chodili koupat k Velkému jezu a i na starý plavečák, což byla vlastně řeka. Ale to voda byla ještě o něčem jiném.

S jakým názorem nejvíce souhlasíte?

Celkem hlasovalo47 čtenářů

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky společnost, voda, koupání, léto, anketa, co vy na to, bazén, České Budějovice, koupaliště, Suchdol nad Lužnicí, Veselí nad Lužnicí, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Lidé dávají přednost koupání v přírodě. Tomu konkurují domácí bazény  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.