Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

CO VY NA TO? Někteří lidé by rozdělení Budějc na obvody s vlastní samosprávou uvítali

Hnutí Občané pro Budějovice (HOPB) navrhuje, aby se České Budějovice rozdělily na městské obvody s vlastní samosprávou, aby se mohly městské části rozvíjet samostatně. Předloha počítá s tím, že by pod statutární město spadaly i některé obce z periferie. HOPB by po podzimních komunálních volbách rádo vypsalo na toto téma referendum. Co na takový návrh říkáte vy?

Martina Týnavská 28 let, České Budějovice

Možná je to dobrý nápad, mohlo by to ve velkém městě fungovat. Já pocházím z Třeboně, ta je na takovou věc malá, ale v Českých Budějovicích by to myslím šlo. Když tak o tom přemýšlím, asi by to bylo i celkem fajn, jednotlivé městské čtvrti by si řešily své konkrétní problémy. Když se některé záležitosti dějí celoplošně, stává se, že ne každé lokalitě či městské části to vyhovuje.

Pavel Boček, 32 let, Srubec

U nás to funguje a myslím, že by takový nápad, zřídit městské obvody s vlastní samosprávou, stál za zvážení. Určitě by vše bylo pružnější, různá řešení, realizace akcí, opravy a podobně. Lidé by si řešili své konkrétní věci, a věřím, že rozhodně rychleji a účelněji, než když je to globálně. 

Klára Burešová, 54 let, České Budějovice

Nedokážu takhle rychle posoudit, jak moc by rozdělení na čtvrti s vlastní samosprávou by bylo pro jednotlivé části města efektivní. Aby to spíš nepřineslo více starostí, papírování a úředníků. Ale zase na druhou stranu menší obvody by se o sebe lépe staraly, řešily by konkrétní záležitosti a ku svému prospěchu. Ale jak říkám, to bych si musela pořádně promyslet a sepsat pro a proti. Opravdu neumím říct, jestli by to byla dobrá věc a tudíž ani, jestli já bych byla pro takové rozdělení Českých Budějovic.

Václav Skřivan, 73 let, České Budějovice

Nesouhlasím, to pořád vymýšlí nějaké novoty, které nejsou k ničemu. To si potřebují vytvořit místečka pro sebe, manželky a kamarády? Nebo proč takhle rozdělovat město? Jen ať to nechají, jak to je.

S jakým názorem nejvíce souhlasíte?

Celkem hlasovalo105 čtenářů

Autoři | Foto Milan Binder

Štítky společnost, anketa, Co vy na to? město, rozdělení obvod, České Budějovice, Občané pro Budějovice, městská část, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Pavel Boček, Třeboň, Srubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Někteří lidé by rozdělení Budějc na obvody s vlastní samosprávou uvítali  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.