Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcké strážníky zaměstnala zvířata. Odchytávali ježka i papouška Žako

Pestré odpoledne zažili v sobotu 21. července budějčtí strážníci. Během jedné služby vyjížděla hlídka městské policie k nálezu ježka v pěší zóně, mrtvému kosovi, mláděti drozda, psovi zamčenému v autě, uhynulému potkanovi, zraněnému kotěti, nalezenému psovi nebo k odchytu papouška Žako.

„Sobotní den začínali českobudějovičtí strážníci výjezdem na Lannovu třídu. Po pěší zóně si totiž rázoval zmatený ježek. Strážníci odchytili a vypustili v lesoparku Stromovka,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Krátce po osmé hodině ranní vyjížděla hlídka ke kosovi, který se připletl pod kola projíždějících vozidel. Tělo mrtvého zvířete převezli strážníci do kafilerního boxu. O dvě hodiny později zachraňovali mládě drozda před panelovým domem v ulice Jana Opletala ve Čtyřech Dvorech. „Zvíře nebylo nijak zraněné, proto ho strážnící vypustili do volné přírody,“ přiblížila Školková.

K psovi, který měl být zavřený v autě před obchodním centrem v Českém Vrbném, vyjížděla hlídka městské policie krátce po jedenácté hodině dopolední. Po příjezdu na místo se však toto oznámení naštěstí nepotvrdilo.

Před půl druhou odpoledne nalezli obyvatelé Písecké ulice uhynulého hlodavce u kontejnerů na komunální odpad. Strážníci místo prohledali a nalezeného potkana bez známek života převezli do kafilerního boxu.

V sobotu odpoledne se stejná hlídka městské policie zabývala ještě oznámením o údajně zraněném ptákovi. Ani tentokrát se domněnka volajícího nepotvrdila a pták byl vypuštěn do volné přírody. Dále řešili také opuštěného německého ovčáka u obchodního centra Na Dlouhé louce a zraněné kotě u benzinové pumpy ve stejné ulici. Obě dvě zvířata byla předána do rukou zaměstnanců městského útulku. 

„Nejkurióznějším případem sobotního dne byl pravděpodobně nález papouška v obchodním centru na Pražské třídě. Žako šedý byl nalezen v půl páté odpoledne na střešním parkovišti. Strážníkům se ho vzápětí podařilo odchytit. Papoušek měl kroužek s označením, podle něhož se však i přes veškeré snahy operačního střediska městské policie nepodařilo zjistit jeho právoplatného majitele,“ přiblížila zásah Školková. 

Papoušek byl převezen do zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou. Zanedlouho se ale po svém domácím mazlíčkovi začala shánět jeho majitelka a skutečnost oznámila na městkou policii. Papoušek se tak brzy vrátil domů.

Foto pixabay.com

Štítky městská policie, odchyt, zvířata, kuriozity, ježek, papoušek, pes, Jan Opletal, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Škulina

Tak abych ten váš článek přivedl na pravou míru...Strážníci si žaka pouze vyzvedli od nás. O kuriózním odchytu nemůže být vůbec řeč. Předání bylo z ruky do ruky. Žako byl rád že jsem ho nešel se synem a nebylo půl páté ale bylo krátce před polednem. Teplota byla skoro 29 stupňů. Byl schovaný pod hasícím přístrojem kde byl aspoň trochu stín. Měl žízeň a hned se skamarádil. Okamžitě mi šel na ruku a pak hned na rameno a rozhodně nechtěl dál nikam letět. Tak se mi zdá že paní mluvčí městské policie se ráda chvástá a připisují si úspěch někoho jiného.
A paní majitelce bych touto cestou velmi rád vzdělil, že slovo "děkuji" ješte nikoho nezabilo.
Martin Škulina

Pondělí, 23. července 2018, 21:01Odpovědět

Budějcké strážníky zaměstnala zvířata. Odchytávali ježka i papouška Žako  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.