Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtyřletý chlapec si na Protivínsku vyrazil na dětské čtyřkolce. Hledala ho i policie

O milovníka jízdy na čtyřkolce se obávala rodina z Protivínska na Písecku. Proto zalarmovala policii. Na tom by nebylo až tak nic zvláštního, kdy postrádaným nebyl teprve čtyřletý chlapeček. Ale naštěstí všechno dobře dopadlo. Malého motorkáře totiž výlet zmohl natolik, že usnul na silnici, kde ho našli cyklisté.

Včera, v neděli 5. srpna, krátce po jednadvacáté hodině přijal operační důstojník na lince 158 oznámení, které vždy zalarmuje veškeré síly a prostředky. Rodina z Protivínska pohřešovala teprve čtyřletého chlapce, který jezdil na dětské čtyřkolce, ale nevrátil se domů.

Rodina nejprve hledala dítě sama, v lese ale našla pouze zapadlou čtyřkolku. To ještě více zesílilo strach o čtyletého chlapce. Okamžitě se proto rodina obrátila na policii. „Na místo hned vyrazili policisté z řad pořádkové policie, dopravní policisté, psovodi i kriminalisté. Připraven vzlétnout byl i policejní vrtulník a na povel čekali i policisté jihočeské zásahové jednotky. Do lokality vyjížděli také profesionální i dobrovolní hasiči," uvedla policejní mluvčí Kalima Čuřínová Ingrišová.

Během pátrací akce zanedlouho zazněla do vysílaček a telefonů ta nejlepší zpráva: „Chlapec nalezen, je v pořádku“.  Na ztracené dítě totiž při svých toulkách narazili cyklisté. Chlapce našli spícího na silnici, vyčerpala ho totiž chůze lesem. Policisté byli v tu chvíli kousek od místa nálezu a tak si pohřešovaného klučinu od cyklistů převzali. Malého motorkáře předali po vyšetření zdravotnickou záchrannou službou šťastným rodičům.

„V souvislosti s tímto případem opětovně upozorňujeme rodiče a všechny, kteří nad dětmi dohlíží, aby byli v letních měsících, kdy je uvolněnější prázdninový režim a podniká se také více volnočasových aktivit,  pozorní a nenechávali děti bez dozoru. Mnohdy stačí malá chvilka a dostanou se do nebezpečí," nabádá k obezřetnosti policiejní mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, chlapeček, čtyřkolka, pátrání, policie, štěstí, rodina, Protivínsko, Písecko, cyklista, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřletý chlapec si na Protivínsku vyrazil na dětské čtyřkolce. Hledala ho i policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.