Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U budějckého Kauflandu nechala žena v autě zavřené psy. Venku bylo přes třicet stupňů

Třicetistupňová vedra, pes zavřený v autě. I přesto, že podle městské policie jsou to ojedinělé případy, na sociálních sítích se fotky těchto situací objevují. Ta poslední pochází z budějckého parkoviště u Kauflandu z tohoto víkendu, kde nechala žena v autě zavřené nejen dva psy, ale i čtyři štěňata.

„S manželkou jsme byli nakupovat v Budějcích v Kauflandu, zaparkovali jsme a vedle nás stálo stříbrné auto Ford Focus Combi a uvnitř dva psi a čtyři štěňata, která ještě pomalu ani neviděla. Bylo 33,5 stupně. V autě byla lehce pootevřená okna, a tak jsem řekl že si třeba jen někdo odskočil koupit něco málo a hned se vrátí,“ uvedl na Facebooku Petr Kupeček.

Po zhruba 35 minutách ale byla zvířata stále v autě, ze kterého už se ozýval urputný štěkot a pískot. Petr s manželkou se nejdříve snažili najít majitele vozu, a poprosili zaměstnance v Kauflandu, aby „vyhlásil“ značku auta s tím, ať se jeho majitel k vozu dostaví. Bohužel jejich žádosti nikdo nevyhověl, tak se rozhodli zavolat na městskou polici. 

Dřív než stačila na místo přijet přivolaná městská policie se ke svému vozu vrátila majitelka. Ta začala podle Petra Kupečka urážet jeho ženu a sprostě jí nadávat. Celou situaci popsal Petr na svém Facebooku.

„Jediné, co mě zajímá je, jestli ta štěňátka přežila. Dvě z nich už velice špatně dýchala, ta zbylá bohužel nevím, jestli vůbec ještě žila,“ popsala Monika Levitová Kupečková.

Podle mluvčí městské policie Věry Školkové jsou tyto případy stále spíše ojedinělé. „Pár hlášení o zavřených psech v autě dostáváme, ale většinou, než tam hlídka dorazí, je auto pryč. Lidé jsou v tomto ohledu v naprosté většině zodpovědní,“ řekla.

Foto Facebook Petr Kupeček

Štítky počasí, horko, auto, pes, policie, Kaufland, obecní policie, Facebook, Ford Focus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U budějckého Kauflandu nechala žena v autě zavřené psy. Venku bylo přes třicet stupňů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.