Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: V Hrdějcích hořel autobus městské hromadné dopravy

Krátce po druhé hodině dnes, ve středu 15. srpna, odpoledne v Hrdějovicích u Českých Budějovic hořel autobus městské hromadné dopravy. Jednalo se o nový model, který budějcký dopravní podnik uvedl do provozu na konci dubna.

Oheň pohltil autobus městské hromadné dopravy linky číslo 6. „V zadní části vozu se začalo kouřit, řidiče autobusu na to upozornil motorkář. Šofér okamžitě dostal všechny cestující z autobusu a hasicím přístrojem se snažil oheň uhasit. Pomohl mu ještě jeho kolega z autobusu, který jel právě opačným směrem," uvedl mluvčí českobudějovického dopravního podniku Viktor Lavička.

Proč začal autobus hořet, není zatím jasné. „Příčiny a všechny okolnosti jsou v šetření, na místě jsou policisté i hasiči. Zatím nevíme ani jaká je přibližná škoda," dodal Lavička.

„Na místě zasahují profesionální hasiči z Českých Budějovic a dobrovolníci z Hrdějovic," podotkla Jana Neškodná z Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s tím, že se při požáru autobusu zranil jeden člověk. „Nadýchal se kouře," upřesnila.

Autoři | Foto Jan Suchan

Štítky požár, autobus, městská hromadná doprava, Hrdějce, hasiči, České Budějovice, Hrdějovice, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Hrdějcích hořel autobus městské hromadné dopravy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.