Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž neplatí alimenty a na výživném pro syna dluží už přes 318 tisíc korun

Neuvěřitelných více než 318 tisíc korun dluží muž z Jindřichohradecka na výživném na svého syna. Zapomnětlivý otec, který už teď je nyní za mřížemi, si tamní pobyt kvůli tučnému dluhu na alimentech zřejmě ještě prodlouží.

Zapomětlivý otec v období od 1. srpna 2014 do 24. dubna letošního roku, kdy nastoupil do vězení, vůbec neplnil  svou zákonnou vyživovací povinnost ke svému nezletilému synovi, který žije s matkou v Rakousku. Vyživovací povinnost mu byla stanovena  usnesením okresního soudu Waidhofen an der Thaya.

Na výživu syna měl přispívat měsíčně částkou ve výši 264 euro ve prospěch okresního úřadu Waidhofen/Thaya, oddělení péče o mládež. Ale to se nestalo. Za stíhané období tak muž dluží na běžném výživném rakouskému státu  nejméně 11 880 euro, což v české měně podle kurzovního lístku je 318 550 korun.

Zálohu výživného vyplácí za podezřelého vrchní zemský soud ve Vídni. „Policejní komisařka služby kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce na základě písemných materiálů z obvodního oddělení Dačice nyní vypracovala usnesení o zahájení trestného stíhání podezřelého muže pro přečin zanedbání povinné výživy, které zaslala zapomětlivému otci do vězení, kde se v současné době nachází," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Muž si pobyt za oknem s mříží tak patrně o nějaký čas prodlouží.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, výživné, dluh, muž, syn, Rakousko, vězení, Jindřichohradecko, okres Jindřichův Hradec, Waidhofen an der Thaya, Vídeň, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž neplatí alimenty a na výživném pro syna dluží už přes 318 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.