Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž posprejoval nadchod. Tvrdil, že má povolení

Za bílého dne se vydal šestatřicetiletý muž „zkrášlit" nadchod pro pěší přes Strakonickou ulici v Českých Budějovicích. Umělecké choutky mu ale překazili strážníci. Ti sprejerovi neskočili na tvrzení, že vytváření graffiti na nadchodu má posvěcené magistrátem a tak se jeho akcí, tedy trestným činem, teď zabývají policisté.

Strážníci na nadchodu pro pěší přes českobudějovickou Strakonickou ulici zastihli šestatřicetiletého muže, který měl u sebe dvě igelitové tašky plné sprejů a vybaven byl i štaflemi. Na zdi už bylo hodně z jeho díla vidět.

„Muž jim tvrdil, že vytvářel malbu na základě povolení magistrátu města. Muž strážníkům předložil hned několik dokumentů s povolením, ale ani jeden nebyl na jeho jméno a už vůbec se povolení netýkalo tohoto konkrétního místa," uvedl mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal. Ten zároveň podotkl, že v Českých Budějovicích jsou sice plochy, na které je povoleno vytvářet graffiti, ale nadchod nad Strakonickou ulicí k těmto místům nepatří. 

„Šestatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu. Strážníci si proto na místo přivolali Policii České republiky, která si případ převzala k dalšímu řešení," dodal Štýfal.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky krimi, sprejer, graffiti, nadchod, Strakonická ulice, strážník, trestný čin, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž posprejoval nadchod. Tvrdil, že má povolení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.