Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Písku shořel štěpkovač za sedm milionů a v Rakovicích sláma za sto dvacet tisíc korun

Oheň včera řádil a škodil na Písecku, kde hasiči likvidovali v podvečer a večer hned dva velké požáry. Přímo v Písku shořel štěpkovač za sedm milionů korun a v Rakovicích oheň zachvátil stoh se dvěma stovkami balíků slámy a způsobil škodu za 120 tisíc korun.

Vysoká škoda byla vyčíslena po pondělním požáru štěpkovače, který hořel na Pražském Předměstí v Písku. Ten vzplál krátce po sedmnácté hodině a na místo okamžitě vyrazily osádky cisteren píseckých profesionálních i dobrovolných hasičů a dobrovolných hasičů obce Oldřichov.

„Hasiči požár dostali pod kontrolu až přibližně po půl hodině. Úplnou likvidaci požáru, a to včetně blízké trávy a stromu, velitel zásahu nahlásil před půl osmou večer. Na místo požáru se vhasiči vrátili ještě po 23. hodině, kdy byl štěpkovač naložen a odtažen. Až pak bylo totiž možné dokončit úklid komunikace. Oheń napáchal škodu ve výši sedm milionů korun," uvedla mluvčí Jihočeského záchranného sboru Vendula Matějů. Proč štěpkovač hořel, zjišťuje vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru.

K dalšímu požáru vyjeli včera hasiči na Písecku jen o hodinu a půl později, a to v 18:39 hodin do Rakovic. Hořel tam stoh se 200 balíky slámy. K hořícímu stohu přijeli profesionální hasiči ze stanice Písek a jednotky Sboru dobrovolných hasičů z Písku, Rakovic, Mirovic, Mirotic, Čimelic, Ostrovce a Královy Lhoty.

„Hasiči nejprve zabránili dalšímu šíření ohně. Pak byl stoh postupně nakladačem rozhrabáván a jednotky jej prolévaly vodou. Po 20. hodině se velitel zásahu dohodl s majitelem, že stoh bude ponechán ke kontrolovanému vyhoření. Dohled nad požářištěm si zajistil sám majitel," upřesnila informace Matějů s tím, že  požár způsobil škodu za 120 tisíc korun.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, požár, oheň, hasič, štěpkovač, sláma, stoh, škoda, Písek, Rakovice, Písecko, Rakovica, okres Písek, Hasičský záchranný sbor, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku shořel štěpkovač za sedm milionů a v Rakovicích sláma za sto dvacet tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.