Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

S pytláky se v Českých Budějovicích roztrhl pytel

Pytlačení se v uplynulých dnech rozmohlo v Českých Budějovicích. Třetího člověka, který chytal ryby ve Vltavě bez povolení strážníci lapili u silničního mostu v lokalitě Voříškův Dvůr dnes k ránu. I tomuto pytlákovi přijde rybaření pěkně draho.

Ten poslední přistižený pytlák, třiadvacetiletý muž, na sebe upozornil strážníky dnes ve dvě hodiny ráno tím, že si na úlovek svítil baterkou. „Když muž uviděl strážníky, svůj úlovek hodil rychle zpátky do vody a dal se na útěk. Ale daleko neutěkl, strážníci ho chytili. K pytlačení se pak přiznal," uvedl mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal. 

Městští policisté vše předali ke správnímu orgánu k dořešení. Muži za pytlačení hrozí pokuta až třicet tisíc korun.

Bez úlovku a ještě peripetie na krku má také jedenatřicetiletý pytlák, který udičku hodil o posledním srpnovém večeru do řeky Malše v jejím slepém rameni. Jeho počínání zaznamenala městská kamera a zásah strážníků na sebe nenechal dlouho čekat. „Muž porušil zákon o rybářství hned několikrát. Nejenže u sebe neměl rybářský lístek nebo povolenku k lovu, ale ani nerespektoval ustanovení zákona o lovu v rybářských revírech. Podezření na neoprávněný rybolov bude dále šetřit správní orgán," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Třetím pytlákem byl další jedenatřicetiletý muž z Českých Budějovic, který pod rouškou tmy chytal ryby 29. srpna ve Vltavě u lávky přes řeku Vltavu, která spojuje Plzeňskou ulici se sídlištěm Vltava. Tomuto pytlákovi navíc ještě přišel na pomoc kamarád, který se vydával za porybného. O tomto případu jsme už informovali, viz níže.

ČTĚTE VÍCE: Budějčák pytlačil v noci ve Vltavě. Na pomoc mu přišel kamarád, který se vydával za porybného

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, pytlák, ryba, udice, rybaření, Vltava, strážník, pokuta, České Budějovice, pytláctví, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S pytláky se v Českých Budějovicích roztrhl pytel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.