Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena uvázala svého ohaře ke stojanu na kola u Mercury. Než se vrátila, psa jí ukradl opilý muž

Fenu německého ohaře ukradl před Dopravně obchodním centrem Mercury v Českých Budějovicích sedmadvacetiletý muž. Se psem došel na Lannovu třídu, kde ho chytili strážníci. Muži hrozí mu pokuta až padesát tisíc korun.

Žena svého psa uvázala před Mercury v Nádražní ulici v Českých Budějovicích v neděli krátce před polednem. Když se vrátila, ohaře už na místě nenašla. A tak chovatelka zalarmovala městskou polici. „Muže odpovídajícího popisu spatřil operátor městského kamerového systému na Lannově třídě. Po stopách muže se okamžitě vydala i hlídka městské policie," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. 

Muže s fenou na vodítku se ještě před příjezdem strážníků podařilo zastavit ženě, které už všechno mezitím řekla majitelka ukradeného zvířete. Sedmadvacetiletů muž přiznal, že před vchodem do Mercury zahlédl fenu uvázanou u stojanu na jízdní kola. „Spontánní nápad, že fenu odváže a ponechá si jí, také hned uskutečnil. A protože strážníci z dechu muže ucítili alkohol, podrobili ho orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 2,77 promile," upřesnila mluvčí.

Mezitím se ke strážníkům přihlásila majitelka odcizené feny a posléze i hlídka Policie České republiky, která si případ převzala. „Dalším šetřením případu se budou zabývat policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky v Třídě 28. října. Sedmadvacetiletý muž se bude zpovídat z přestupku proti majetku. Za ten mu hrozí pokuta až padesát tisíc korun," informovala Školková.

Autoři | Foto Městská policie České Budějovice

Štítky krimi, pes, ohař, krádež, strážník, policie, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena uvázala svého ohaře ke stojanu na kola u Mercury. Než se vrátila, psa jí ukradl opilý muž  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.