Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vandal se vyřádil na hřišti v Rudolfově. Trávník zničil autem, natočila ho ale kamera

Svým očím nejspíš nevěřili v pondělí ráno fotbalisté z Rudolfova. Jejich pracně a nákladně udržovaný pažit na fotbalovém hřišti kdosi zničil. Případem se už zabývá policie, které správce areálu předal také kamerové záznamy, díky kterým by mělo být dopadení vandala jen otázkou času.

„Někteří zřejmě mají pocit, že pokud na hlavní ploše mohou trénovat děti, tak oni na ní mohou trénovat také – své „řidičské dovednosti“,“ říká místopředseda klubu Miroslav Šedivý.

V noci z neděle na pondělí totiž kdosi vjel autem na místní fotbalové hřiště, které výrazně poničil. „Areál máme zajištěný nejen kamerovým systémem, odhalení viníka tedy nebude pro policii, která již celou věc řeší, nikterak složité,“ dodal Šedivý. Podle něho klub bude po vandalovi požadovat minimálně náhradu škody.

„Hřiště je něco, na co se prostě „nešahá“. Stojí tu již v několikeré podobě dlouhá desetiletí, přežilo nespočet hráčů, trenérů i funkcionářů, přežije i ty současné. Je nad všemi lidmi okolo něj a pro všechny by to mělo být místo posvátné, na které chodí s úctou a pokorou. Útok na naše hřiště není útokem na výbor nebo jednotlivé členy SK, je to útok na všechno, o co se tu všichni společně snažíme,“ uzavřel místopředseda klubu.

Autoři | Foto SK Rudolfov

Štítky Rudolfov, hřiště, fotbal, vandal, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Vandal se vyřádil na hřišti v Rudolfově. Trávník zničil autem, natočila ho ale kamera  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.