Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rybářský háček zaseklý v křídle i zobáku paralyzoval labuť. Pomoci se dočkala od strážníků a hasičů

Duchapřítomnost kolemjdoucích dost možná zachránila život zraněné labuti v rybníčku za betonárnou U Hada v Českých Budějcích. Když obyvatelé, kteří labuť chodí pravidelně krmit, spatřili ptáka s krvácejícím zraněním v podivné poloze téměř pod vodou, okamžitě přivolali na pomoc strážníky i hasiče. Ti se pak již o labuť postarali.

Na místo vyjížděli záchranné složky v pátek krátce po poledni. Hasičům se během několika minut podařilo labuť vylovit a předat ji do rukou strážníků. Ti vzápětí zjistili příčinu labutího trápení.

„Byl jím rybářský háček zaseklý v křídle a zároveň i v zobáku, kde skončil po snaze zbavit se bolesti v křídle. Strážníkům se háček podařilo během několika chvil odstranit,“ řekla mluvčí strážníků Věra Školková.

Labuť poté strážníci převezli k veterináři do ZOO v Hluboké nad Vltavou. Tam se pravděpodobně brzy zotaví a bude moci být vypuštěna zpět do volné přírody.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, háček, hasiči, městská policie, Věra Školková, Hluboká nad Vltavou

Rybářský háček zaseklý v křídle i zobáku paralyzoval labuť. Pomoci se dočkala od strážníků a hasičů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.