Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hyenismus, komentuje chování novinářů Slonkové a Kubíka premiér Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) se dnes vyjádřil ke kauze týkající reportáže Seznam Zpráv, které našly jeho syna Andreje ve Švýcarsku. Novináři Sabina Slonková a Jiří Kubík podle jeho slov předvedli vrchol hyenismu tím, že skrytou kamerou natáčeli jeho nemocného syna, který novinářům řekl nová zjištění v kauze Čapí hnízdo. Celou kauzu komentuje jako účelovou a využívanou opozicí pro nátlak na orgány činné v trestním řízení.

„Netušil jsem, že jednou budu komentovat, zdraví mých dětí v takovéto situaci. Myslím, že všichni rodiče, kteří mají takové trápení s dětmi, tak to pochopí. Každý rodič udělá všechno, pro své děti. Jsem ochoten za zdraví svých dětí položit i svůj život. Je mi velice nepříjemné komentovat zdraví mých dětí takto veřejně, ale musím to udělat,“ řekl dnes odpoledne Andrej Babiš na tiskovém briefingu.

VÍCE O TÉMATU: Reportéři Seznamu našli Babiše juniora ve Švýcarsku. Drželi mě na Krymu, říká

„Musím říct, že moje dcera Adriana má dvacet let bipolární poruchu. Zpochybňovat zdravotní stav mých dětí mohou jen bezcitní fanatici. Můj syn Adrej, kterého novináři navštívili ve Švýcarsku v bytě, kde žije s mámou a natáčeli ho skrytou kamerou v brýlích a kladli mu sugestivní otázky, je vrchol hyenismu,“ dodal Babiš.

ČTĚTE TAKÉ: Očekávám, že Andrej Babiš vše co nejdříve vysvětlí, říká prezidentský kandidát Jiří Drahoš

Podle jeho slov jde o kampaň, jejíž součástí je dostat ho znovu pryč z politiky. „Není pravda, že syn byl unesen. Je to jasné z tiskového prohlášení policie, která to vyšetřovala. Celá tahle kampaň má za cíl vyvinout jen tlak na orgány činné v trestním řízení v živé kauze Čapí hnízdo. Opoziční strany, které neměly žádný program to využívají ve svůj prospěch a svolávají další mimořádnou schůzi. Veškeré orgány činné v trestním řízení mají aktuální zdravotní zprávy o stavu mého syna. Advokáti tuto situaci řeší. Je to další pokus destabilizovat politickou situaci s odporným útokem na tyto děti,“ uzavřel premiér.

ČTETE TAKÉ: Kryli Babišovi záda v Čapím hnízdě. Pak dcera Adriana dostala darem luxusní vilu

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Andrej Babiš, Krym, ANO, Čapí hnízdo, Seznam Zprávy, Protopopov, Sabina Slonková, Jiří Kubík, Švýcarsko, trestní řízení, zdraví, ANO 2011, Andrej Babiš ml.

Hyenismus, komentuje chování novinářů Slonkové a Kubíka premiér Andrej Babiš  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.