Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár truhlárny na Strakonicku. Škoda jde do desítek milionů korun

Požár truhlárny likvidovali jihočeští hasiči téměř celou noc z pátka na sobotu v Kadově na Strakonicku. Na místě zasahovalo devět jednotek, zásah ale komplikovalo počasí. Při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn. Podle předběžných odhadů se škoda vyšplhala až na 20 milionů korun.

Požár byl na operační středisko nahlášen po 22 hodině večer. K požáru vyjížděli profesionální hasiči z Blatné a dobrovolné jednotky z Blatné, Kadova, Záboří, Sedlic a Lnářů. Operační důstojníci vzhledem k rozsahu požáru a počtu povolaných jednotek vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. 

„Po příjezdu na místo velitel zásahu podal zprávu, že se jedná o požár truhlárny a dílen. Oheň zasáhl celý objekt a budova byla v době příjezdu hasičů v plamenech. Uvnitř nebyla žádná osoba, nikdo nebyl zraněn,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K hořící truhlárně nakonec vyjelo deset cisteren, tři dopravní auta a automobilová plošina. Hasiči museli kromě likvidace požáru také zajistit, aby se požár nerozšířil na sklad navazující na truhlárnu. „Zásah hasiči vzhledem k tomu, že se u truhlárny propadla střecha, vedli vně objektu a z plošiny. Teprve krátce před půl druhou noční se oheň dále nešířil a byl pod kontrolou zasahujících hasičů,“ uvedla Matějů. Následovalo rozebírání konstrukcí a dohašování.

Na základny se začaly jednotky vracet až kolem čtvrté hodiny ranní. Požár i tak ale nebyl zcela uzavřen. Na místo se v sobotu vraceli blatenští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z obce Bělčice, kteří požár monitorují a případně dohašují. 

Proč začalo v objektu hořet je podle mluvčí Venduly Matějů zatím předběžné. „Pro hasiče je zásah velmi náročný především proto, že hasební voda neodtéká, ale zamrzá jak na hašeném objektu, tak na požární technice a přístupových cestách. Hasiči se proto na požářišti musí pohybovat velmi opatrně,“ uzavřela Matějů. 

Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, jižní Čechy, požár, Strakonicko, okres Strakonice, Kadov, Blatná, Záboří, Sedlice

Hasiči likvidovali požár truhlárny na Strakonicku. Škoda jde do desítek milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.