Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žena se snažila odchytit toulavého psa, ten ji pokousal

Hlídka proškolená na odchyt zvířat vyjížděla do Pekárenské ulice 31. ledna zhruba kolem půl dvanácté v noci. Žena na linku Městské policie oznámila pohyb volně pobíhajícího psa. Při jeho odchytu ji ale pokousal.

„Strážníci na místě zastihli ženu s krvácejícím zraněním na rukou. Dvaatřicetiletá žena z Jindřichohradecka popsala, že se snažila psa sama odchytit, ten se však po ní ohnal zuby. Lékařské ošetření žena odmítla. Kříženec černé barvy přitom po celou dobu pobíhal kolem a štěkal. Strážníkům se ho podařilo zakrátko odchytit. Pes neměl žádné identifikační znamení, proto ho strážníci převezli do městského útulku. Zde podstoupí veterinární vyšetření na vzteklinu. Potvrzení o výsledku vyšetření poté obdrží zraněná žena," popsala tisková mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

O psa se druhý den přihlásila jeho majitelka, „Jednalo se o strážníkům dobře známou devětadvacetiletou ženu z Táborska, která dlouhodobě pobývá v Českých Budějovicích. Jak žena doložila očkovacím průkazem, pes byl proti vzteklině pravidelně očkován. V souvislosti s nařízením veterinární lékařky o karanténě psa trvající do 4. února však strážníci ženě psa nevydali," říká Věra Školková a dodává. „Za přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání hrozí nyní devětadvacetileté ženě pokuta až 50 tisíc korun. Navíc bude muset uhradit náklady vynaložené na veterinární vyšetření." 

Foto pixabay.com

Štítky pes, strážníci, České Budějovice, odchyt, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor

Žena se snažila odchytit toulavého psa, ten ji pokousal  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.