Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Kriminalisté hledají pachatele loupežného přepadení. K identifikaci mohou pomoci věci, které na místě činu nechali

Kriminalisté pátrají po minimálně dvou maskovaných lupičích, kteří ve středu 27. února nad ránem vnikli do rodinného domu na okraji Tábora. Během loupeže napadli majitele, kterého vzbudil hluk v domě. Útočníci nakonec utekli.

V domě nechali červenou sportovní tašku, boty a palcát, který použili při vloupání i útoku na majitele domu. Palcát je dřevěný o délce necelých 50 centimetrů, osázený také dřevěnými hroty a s rukojetí opletenou páskem hnědé barvy a koženým návlekem.

„Kriminalisty i vyšetřovatele zajímá především totožnost majitele popsaných věcí. Důležité jsou však i informace o původu palcátu, kdo ho vyrábí, dováží nebo prodává. Je také možné, že ho pachatelé před přepadením někomu ukradli. Jde o neobvyklý předmět a kriminalisté přivítají i tipy odborníků z muzea či sběratelů,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Žádají proto každého, kdo by měl jakékoliv informace k majitelům těchto předmětů, aby policisty kontaktoval na lince 158. Jakékoliv informace k tomuto závažnému případu je možné také volat přímo táborským kriminalistům na telefonní číslo 735 781 277.

Foto pcr.cz

Štítky přepadení, policie, Tábor, loupěž, dům

FOTO: Kriminalisté hledají pachatele loupežného přepadení. K identifikaci mohou pomoci věci, které na místě činu nechali  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.