Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Pohorské Vsi hořel penzion. Škoda se vyšplhala na tři miliony korun

Druhý stupeň požárního poplachu museli vyhlásit hasiči v Pohorské Vsi, kde začal včera večer hořet penzion. S ohněm bojovali téměř šest hodin. Vzniklá škoda byla vyčíslena na tři miliony korun. Proč začal penzion hořet, je v šetření.

„K požáru vyjely před osmou hodinou večer jednotky profesionálních hasičů ze stanice Kaplice a dobrovolných hasičů obcí Malonty, Benešov nad Černou a Horní Stropnice. Hasiči průzkumem na místě požáru zjistili, že hoří podkroví místního penzionu,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Uvnitř domu naštěstí nikdo nebyl, před příjezdem hasičů se všichni stihli samoevakuovat. Na místo požáru museli nakonec vyjet ještě další jednotky z Českého Krumlova, Nových Hradů a Dolního Dvořiště. Zasažena byla především střecha objektu, díky termokameře mohli hasiči po celou dobu vyhledávat skrytá ohniska požáru.

Požár se podařilo lokalizovat po jedenácté hodině večer, další tři hodiny trvalo dohašování. Dobrovolní hasiči z Benešova nad Černou kontrolovali místo ještě několikrát dnes ráno. „Výše vzniklé škody byla vyčíslena na 3 miliony korun, hasiči svým zásahem uchránili další majetek v hodnotě pěti milionů. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Matějů.

Štítky penzion, Pohorská Ves, požár, Benešov nad Černou, Kaplice, Horní Stropnice, Malonty, Český Krumlov, Nové Hrady, Dolní Dvořiště

V Pohorské Vsi hořel penzion. Škoda se vyšplhala na tři miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.