Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Sadech zkolaboval pětapadesátiletý muž. Pomoct museli strážníci

Jen díky rychlému zásahu strážníků městské policie se podařilo obnovit životní funkce pětapadesátiletému muži, kterého v neděli ráno postihla Na Sadech náhlá zdravotní příhoda. Po resuscitaci byl muž předán do rukou zdravotníků.

V neděli před šestou hodinou ráno projížděla hlídka městské policie ulicí Na Sadech. „Na chodníku u zastávky městské hromadné dopravy strážníci spatřili dvě ženy sklánějící se nad ležícím mužem. Bylo zjevné, že muže postihla náhlá zdravotní příhoda. Strážníci se okamžitě rozhodli jednat. Ve snaze komunikovat s mužem však u něj došlo k zástavě základních životních funkcí,“ popsala mluvčí městské policie Věra Školková.

Strážníci okamžitě začali s resuscitací. Po několika minutách se jim podařilo životní funkce u muže obnovit. Na místo po chvíli dorazili i zdravotníci, které přivolala jedna z přítomných žen. Muže si převzali do péče a převezli ho do budějcké nemocnice. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, zdraví, resuscitace, obecní policie, Na Sadech, sad, zdravotnický pracovník

Na Sadech zkolaboval pětapadesátiletý muž. Pomoct museli strážníci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.