Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovaný řidič na Strakonicku zběsile ujížděl policistům, skončil na břehu Otavy

Zásah jako z akčního filmu zažili minulý týden policisté na Strakonicku. Hlídka se snažila zastavit řidiče, o kterém věděla, že má zákaz řízení. Tomu se ale zastavit nechtělo a s policisty si tak trošku hrál na honěnou. Divoká a nebezpečná jízda skončila po čtyřech kilometrech na břehu řeky Otavy.

Hlídka auto zaregistrovala minulý týden po osmé hodině večer. Policisté muže několikrát vyzvali k zastavení, reakce ale byla opačná. Muž začal hlídce ujíždět. „Hlídka vozidlo, ve kterém seděly další dvě osoby, pronásledovala a vyzývala řidiče k zastavení pomocí zvukového výstražného zařízení. Několik kilometrů se muž snažil ujet. Z ulice Podsrpenská ve Strakonicích se řítil vysokou rychlostí po silnici III. třídy ve směru na obec Modlešovice, kdy nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,“ popsala tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Před obcí Modlešovice ze silnice uhnul a přes pole jel směrem na obec Hajská. „Zběsilá jízda skončila přibližně po čtyřech kilometrech, na břehu řeky ve směru na Přešťovice, kdy došlo k poškození pronásledovaného automobilu, a řidič byl nucen zastavit. Policisté pod hrozbou namířené střelné zbraně vyzvali osoby, aby opustili vozidlo, což uposlechly,“ dodala Nováková.

Auto řídil šestadvacetiletý muž. Společnost v autě mu dělali další dva muži ve věku 34 a 19 let. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Test na drogy už tak jednoznačný nebyl. Policisté navíc v autě ještě našli plynovou pistoli a nůž. Závodník teď bude mít rozhodně co vysvětlovat. 

Foto pcr.cz

Štítky pronásledování, policie, řidič, Strakonicko, okres Strakonice, Otava, Modlešovice, Strakonice

VIDEO: Zdrogovaný řidič na Strakonicku zběsile ujížděl policistům, skončil na břehu Otavy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.