Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič v Budějcích nadýchal skoro tři promile, skončil v poutech

Strážníci zastavili v Budějcích včera ráno řidiče osobáku, který na sebe pozornost upoutal riskantní jízdou a zbořeným autem. Řidič ale s hlídkou nespolupracoval a aktivně se bránil. Nakonec skončil v poutech strážníků.

Jedenačtyřicetiletý muž z Budějc vyrazil na jízdu po jihočeské metropoli posilněný alkoholem včera krátce před desátou hodinou dopolední. Jeho jízda od Pekárenské ulice směrem k vlakovému nádraží, která byla velmi podezřelá a riskantní, upoutala pozornost projíždějících strážníků městské policie. „Strážníci vozidlo okamžitě zastavili a řidiče vyzvali k vystoupení z vozidla. Zjevně podnapilý muž však nereagoval ani na opakované výzvy a vystoupení se začal aktivně bránit. Strážníci proto museli řidiče z vozu vyvést za použití donucovacích prostředků a nasadit mu služební pouta,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Hlídka u muže provedla dechovou zkoušku, která prokázala, že skutečně před jízdou pil. Hodnota alkoholu v dechu se zastavila na hodnotě 2,73 promile.

„Strážníci muže i celý případ předali do rukou přivolané hlídky Policie ČR. Jedenačtyřicetiletého řidiče čeká obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Školková

Foto Jana Kroneislová

Štítky alkohol, řidič, městská policie, České Budějovice, Policie České republiky

Řidič v Budějcích nadýchal skoro tři promile, skončil v poutech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.