Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté ukončili případ podříznuté májky na Písecku

Čimeličtí policisté prověřovali od 1. května nestandardní oznámení. Šlo o naříznutou májku. Tradici nahlásili zástupci obce jako obecné ohrožení se vzniklou škodou okolo 20 tisíc korun. Policisté případ uzavřeli s tím, že dlouholetou tradici není možné kriminalizovat.

Májku na Písecku nařízla parta mužů 1. května. Své dílo ale nedokončili. Nařízli ji zhruba do poloviny. Místní je pravděpodobně vyrušili, a tak z náměstí zmizeli. Na místo přijeli hasiči, kteří májku zlikvidovali. Celý příběh o naříznuté májce mohl v tento moment skončit – neskončil.

Obec se obrátila na policisty s tím, že šlo o obecné ohrožení se vzniklou škodou okolo 20 tisíc korun. Tu ale nebyla schopna doložit. „Případ byl ukončen s tím, že nebyly zjištěny skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že by byl spáchán trestný čin nebo přestupek,“ řekla tisková mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová, která dodala, že ke stavění májky není potřeba stavebního povolení. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky májka, policie vyšetřování, okres Písek

Policisté ukončili případ podříznuté májky na Písecku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.