Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Puma se nejspíš vrátila na Jindřichohradecko. Natočili ji u Červeného Hrádku

Na Jindřichohradecku byla zřejmě znovu spařena puma americká. Oznamovatel natočil zvíře na mobilní telefon u obce Červený Hrádek. Jestli se opravdu jedná o šelmu, která se už několik dní pohybuje po Jihočeském kraji a kraji Vysočina vyhodnocují odborníci. I přesto policie znovu žádá, aby byli lidé v těchto lokalitách opatrní.

U Červeného Hrádku se podařilo natočit zvíře dnes ráno. Další informace o jeho pohybu přišlo také z Markvartic. „Dle odborníků, kterým záznam kriminalisté přehráli, by se mohlo jednat o pumu americkou, která se mezi naším krajem a krajem Vysočina pohybuje už několik dní, nicméně záznam dále zkoumají a vyhodnocují,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Policie znovu upozorňuje, aby byli lidé v těchto oblastech obezřetní. „Chování této šelmy je nepředvídatelné, jde o nočního lovce, který bezdůvodně na dospělé osoby neútočí, přesto je však na místě opatrnost,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Pokud by pumu někdo spatřil, může o jejím pohybu informovat policii na telefonním čísle 158.

Foto pixabay.com

Štítky puma americká, policie, varování, okres Jindřichův Hradec, Kraj Vysočina, Jihočeský kraj, Markvartice

Puma se nejspíš vrátila na Jindřichohradecko. Natočili ji u Červeného Hrádku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.