Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Strakonicku hořel sklad. Škoda přesahuje dva miliony korun

Škodu za zhruba 2 a půl milionu korun způsobil v neděli odpoledne požár skladu slámy ve Střelských Hošticích na Strakonicku. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. Příčina vzniku požáru je v šetření.

U požáru zasahovalo celkem osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze Strakonic, z obcí Sedlice, Strakonice, Záboří, Střelské Hoštice, Volenice, Štěkeň a Čestice, pomáhali i profesionálové z Plzně. Dohromady šlo o jedenáct cisteren, dopravní automobil a automobilovou plošinu.

„Ihned před druhou hodinou odpoledne vyhlásilo operační středisko, vzhledem k množství vyslané techniky a rozsahu požáru, druhý stupeň požárního poplachu,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Požárem bylo ve skladu slámy zasaženo všech 1300 balíků, které byly uvnitř uskladněné. Ocelový sklad se naštěstí nenachází v blízkosti žádné jiné budovy, a proto nehrozilo rozšíření ohně. „Uvnitř skladu nebyla žádná osoba, zvířata nebo stroje či technika," řekla Matějů.

Hasiči ihned zahájili hašení, a to především zvnějšku skladu. Na požářiště dováželi hasební vodu kyvadlově cisternami. „Pro řádné dohašení však bylo nutné všechny balíky ze skladu vyskladnit.  Na místo byl proto povolán nakladač," uvedla mluvčí.

V půl 9 večer se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Během večera a noci byly všechny balíky vyvezeny a dohašovány mimo sklad. Ještě dnes dopoledne nebyla nahlášena úplná likvidace požáru. Vyšetřovatel hasičů stanovil výši škody na dva a půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, oheň, požár, sklad, okres Strakonice, Strakonice, Plzeň, Záboří, Sedlice, Čestice, Štěkeň, Střelské Hoštice, Volenice

Na Strakonicku hořel sklad. Škoda přesahuje dva miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.