Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Srážku se srnou si vymyslel, pojišťovna mu proplatila škodu. Teď mu hrozí až dva roky vězení

Z pojistného podvodu je podezřelý muž středního věku, který si vymyslel, že u Plané nad Lužnicí srazil srnu a nahlásil to na pojišťovnu. Později se ale zjistilo, že ke škodné události došlo jinde a naprosto jiným způsobem. Muži můžou hrozit až dva roky za mřížemi.

K nehodě mělo údajně dojít na silnici I/3 v katastru Plané nad Lužnicí. „Muž středního věku u své pojišťovny nahlásil, že měl při jízdě po hlavní silnici srazit srnu. Pojišťovna kryla uvedenou událost finanční částkou ve výši bezmála 14 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Po prošetření případu bylo později prokázáno, že k události došlo jinde a naprosto jiným způsobem. „Muž se tak stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu pojistného podvodu. O jeho potrestání bude rozhodovat soud, kde je ohrožen, mimo jiného, až trestem odnětí svobody na dobu dvou let,“ dodal Doubek.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, krimi, pojišťovna, podvod, Planá nad Lužnicí

Srážku se srnou si vymyslel, pojišťovna mu proplatila škodu. Teď mu hrozí až dva roky vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.