Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ČIŽP udělila jihočeské firmě pokutu 200 tisíc za nezalesnění holin

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) uložila firmě Forestman pokutu 200 tisíc korun za to, že nezalesnila holiny. Společnost se proti tomu odvolala k ministerstvu životního prostředí, které odvolání zamítlo. Sankce je tak pravomocná.

Firma měla do loňského 30. listopadu zalesnit holiny na lesních pozemcích o rozloze 2,8 hektaru v Řemíčově na Táborsku, Bukové u Nových Hradů a Mečichově na Strakonicku, což ale neudělala. „Svým jednáním vytvořila firma podmínky pro působení škodlivých biotických a abiotických činitelů a způsobila ohrožení životního prostředí v lesích," uvedl ředitel českobudějovického inspektorátu ČIŽP Vladimír Jiráček.

Ředitel ČIŽP Erik Geuss již dřív uvedl, že inspekce letos v jižních Čechách víc kontroluje, zda vlastníci lesů brání šíření kůrovce a jestli lesníci při zpracování dřeva nepoškozují půdu.

V Jihočeském kraji ČIŽP loni uskutečnila 1293 kontrol a uložila 264 pravomocných pokut za 8,02 milionu korun. Nejvyšší, 350 tisíc korun, podnikateli Janu Sedlákovi za nakládání s odpady v Plané nad Lužnicí. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česká inspekce životního prostředí, jižní Čechy, kontrola, pokuta, Ministerstvo životního prostředí České republiky, Jihočeský kraj, okres Tábor, okres Strakonice, Planá nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČIŽP udělila jihočeské firmě pokutu 200 tisíc za nezalesnění holin  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.