Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pes, který v neděli pokousal dívku, je časovaná střela, řekla iniciátorka petice

, aktualizováno 25. září 2019, 17:28

Petra Kubová v doprovodu matky pokousané dívky dnes na magistrátu odevzdala petici za odebrání psa, který v neděli dopoledne napadl na Vltavě nezletilou dívku. Podle iniciátorky petice se nejedná o ojedinělý případ a pes by měl být majitelce odebrán. Během dvou dnů se podařilo sehnat tři sta podpisů.

„Petici jsem iniciovala, protože z bytu koukám na hřiště, kde si děti hrají. Pes je nezvladatelný a majitelka za ním doslova vlaje jako prapor. Prostě ho neutáhne a je to časovaná střela. Teď jsme se doslechli, že pes napadl kromě dětí i jednoho pána. Můj manžel byl dokonce svědkem posledních dvou případů. Je hrozné to tam pozorovat,“ popsala iniciátorka petice Petra Kubová.

Podle svědkyně tento problém trvá určitě rok a půl. „Majitelka sice psa na vodítku venčí, ale to je krátké a on se kolikrát utrhne. Vím, že za odebrání psa bojují i lidé z domu, kde bydlí,“ uvedla Kubová, která dodala, že majitelka psa se do dnešního dne rodině neomluvila a ani se nezajímala o zdravotní stav dívky.

Pokousaná dívka trpí od útoku psychickými potížemi a musí brát léky na uklidnění. „Rány se hojí, ale spíš je na tom špatně psychicky. V noci se budí s tím, že se jí o tom útoku zdá. Chodíme k doktorce, která dceři dává léky na uklidnění. Pořád pobrekává,“ řekla dnes matka pokousané dívky.

Petice, která vznikla na základě nedělní události, má k dnešnímu dni 300 podpisů. 


Podle zdrojů Budějcké Drbny byl dnes odpoledne pes majitelce odebrán. Informaci potvrdila i policie, která k případu poskytne bližší informace během zítřejšího dne. Pes by měl být momentálně v městském útulku. 

Foto Jan Pešek

Štítky pes, útok, policie, petice, České Budějovice, Vltava

Pes, který v neděli pokousal dívku, je časovaná střela, řekla iniciátorka petice  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.