Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výbuch domu má na svědomí neznámý pachatel, kriminalisté zahájili trestní stíhání

, aktualizováno 3. října 2019, 20:09

Hasiči od čtvrté hodiny ráno zasahují u výbuchu a požáru v bytovém domě v Lenoře na Prachaticku. Na místě je 9 jednotek hasičů, kteří z domu evakuovali celkem 19 lidí. Z toho devět zraněných předali do péče zdravotníků.

Třípodlažní bytový dům vedle hlavní silnice v Lenoře je zdemolovaný. Příčina výbuchu i škody zatím nejsou zjištěny. Výbuch a požár domu byl hasičům ohlášen ve 04:08. Na místě je nyní sedm hasičských jednotek.

Záchranná služba po příjezdu na místo vyhlásila stav mimořádné události kvůli většímu počtu zraněných. Záchranáři ošetřili celkem devět zraněných osob. Nejvážněji byli zraněni dva muži, utrpěli rozsáhlé popáleniny. Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče a stabilizaci stavu byli předáni k transportu Letecké záchranné službě AČR. Oba pacienti byli posádkami Letecké záchranné služby předáni na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, jejich stav je vážný.

„Dalších sedm osob bylo zraněno lehce, jednalo se převážně o drobné popáleniny, pohmoždění, tržné rány. Po ošetření na místě, převezly posádky záchrané služby šest osob do spádové nemocnice v Prachaticích. Jeden ze zraněných se do nemocnice transportoval sám„ uvedla tisková mluvčí záchranky Petra Kafková

„Hasiči v domě našli osobu, kterou jsme pohřešovali. Bohužel bez známek života,“ uvedla za hasiče Jana Neškodná

„V domě byla nalezena jedna mrtvá osoba, dosud nezjištěné totožnosti, jednalo se pravděpodobně o muže. Policisté zcela uzavřeli komunikaci č. 39 vedoucí obcí Lenora. Na místo přijeli rovněž jihočeští kriminalisté, kteří budou spolu s odborníky hasičského záchranného sboru zjišťovat přesné příčiny a okolnosti vzniku požáru. Pracují s několika verzemi, není vyloučena nešťastná událost ani cizí zavinění. Komunikace bude neprůjezdná ještě několik hodin,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.


„Jihočeští kriminalisté zahájili úkony trestního stíhání proti neznámému pachateli pro podezření z trestného činu obecné ohrožení. Silnice bude kompletně uzavřena minimálně do zítřejší jedenácté hodiny dopolední,“ doplnila mluvčí policie. 

Foto hzsjck.cz

Štítky výbuch, požár, Lenora, hasiči, zranění, dům, okres Prachatice, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Nemocnice Prachatice, Hasičský záchranný sbor

Výbuch domu má na svědomí neznámý pachatel, kriminalisté zahájili trestní stíhání  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.