Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pes během několika měsíců pokousal dvě ženy, majitel je trestně stíhán

Českobudějovičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání proti devětatřicetiletému muži. Jeho pes totiž během několik měsíců dvakrát napadl dvě ženy. Po prvním napadení v Budějcích skončila pokousaná žena v nemocnici. Majitel psa si koncem minulého týdne převzal usnesení o zahájení trestního stíhání.

K prvnímu napadení došlo začátkem května v Budějcích. Devětatřicetiletý muž měl na vodítku vést svého psa plemene Argentinská doga. Problém byl v tom, že pes neměl náhubek. „Když kolem něj procházela žena, tak se po ní pes ohnal a kousl jí, kdy došlo ke zranění s následnou dobou léčení několika měsíců,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Situace se ale opakovala o několik měsíců později v Hluboké nad Vltavou. Tam se stejný pes ohnal po procházející ženě a způsobil jí lehké zranění. Přesto musela žena vyhledat ošetření ve zdravotnickém zařízení a pár dnů byla v pracovní neschopnosti.

„Po zadokumentování všech lékařských zpráv a znaleckých posudků si uvedený muž koncem minulého týdne převzal z rukou kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání přečinů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti. Muž je stíhán na svobodě,“ uvedl mluvčí, který dodal, že majitel podcenil výcvik tohoto plemene. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Smok Bazyli [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Štítky napadení, pes, trestní stíhání, kriminalisté, Českobudějovicko, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes během několika měsíců pokousal dvě ženy, majitel je trestně stíhán  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.