Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při nehodě kamionu se vysypalo šest tun štěrku, hasiči na místě pracovali čtyři hodiny

Velmi náročný zásah u dopravní nehody za sebou mají hasiči ze stanice Frymburk a Český Krumlov. V pondělí odpoledne vyjížděli k převrácenému kamionu, ze které se vysypalo přibližně šest tun štěrku. Přivolaní záchranáři si do péče vzali zraněného řidiče. Hasiči zásah ukončili po čtyřech hodinách.

K nehodě došlo v pondělí krátce před druhou hodinou odpoledne u Vyššího Brodu. „Auto bylo v době příjezdu jednotek převrácené na bok do příkopu. Zraněného řidiče měli již v péči zdravotníci. Prvotním úkolem hasičů bylo zamezení dalšího úniku provozních kapalin. Poté bylo možné vyložit z návěsu štěrk a připravit tak auto na vyproštění,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Po vyproštění nebylo možné zjistit množství uniklé nafty, ale podle karty vozidla šlo zřejmě o zhruba 80 litrů nafty. Po domluvě velitele zásahu se zástupcem České inspekce životního prostředí místo uklidí odborná firma. Hasiči zásah ukončili okolo šesté hodiny večer. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjck.cz

Štítky nehoda, kamion, vyproštění, Českokrumlovsko, štěrk, Český Krumlov, Frymburk, Česká inspekce životního prostředí, Vyšší Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě kamionu se vysypalo šest tun štěrku, hasiči na místě pracovali čtyři hodiny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.