Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

U Hluboké nad Vltavou hořela ráno chata. Škoda je za 800 tisíc korun

Škodu za 800 tisíc způsobil ranní požár chaty v Kostelci u Hluboké nad Vltavou. Na místě zasahovalo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Požár se podařilo během dvou hodin uhasit. V chatce naštěstí nikdo nebyl.

Profesionální hasiči z Týna nad Vltavou vyjížděli k požáru krátce před půl čtvrtou ráno. Poplach byl vyhlášen i pro dobrovolné hasiče z Hluboké, Kostelce a Dolního Bukovska. „Když hasiči k požáru přijeli, byla chatka v plamenech. Hasiči ihned zahájili průzkum a hasební práce. Zjistili, že uvnitř chatky nikdo není. Vynesli ven dvě desetikilové propanbutanové láhve a dva kanystry,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Po dvou hodinách se podařilo hasičům chatu uhasit. Vyšetřovatel stanovil výši škody na 800 tisíc korun. Majetek za 200 tisíc se podařilo uchránit. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ uvedla Matějů.

Během následující hodiny zasahovali hasiči také u požáru neobydleného domu v ulici J. Dietricha, kde vzplál odpad, a v Dlouhé ulici, kde hořela trafostanice. „Hasiči vnikli dovnitř násilně a požár již malého rozsahu uhasili. Na místo byla povolána pohotovostní služba firmy E.ON. Požár je v šetření,“ popsala mluvčí.

V Táboře hořela auta

V Táboře řešili dnes dopoledne hasiči požár osobního auta značky Ford Focus. Plameny se z něj rozšířily i na dvě vedle stojící auta. „Výše škody a příčina vzniku požáru zatím nebyly stanoveny,“ uzavřela Vendula Matějů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky hasiči, požár, oheň, chata, Hluboká nad Vltavou, Kostelec, Týn nad Vltavou, Dolní Bukovsko, Tábor, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hluboké nad Vltavou hořela ráno chata. Škoda je za 800 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.