Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při nehodě na Táborsku zemřel řidič osobáku

, aktualizováno 8. ledna 2020, 11:00

Dopravní policisté aktuálně vyšetřují tragickou dopravní nehodu, která se stala u obce Dolní Hořice. Podle prvotních informací jde o střet náklaďáku s osobákem. Řidič osobního auta, který na místě zemřel, pravděpodobně přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího náklaďáku. Silnice bude zavřená zhruba do jedné hodiny odpoledne.

K nehodě došlo krátce po osmé hodině ráno u Dolních Hořic - Prasetína. Silnice je podle policie v místě nehody přehledná a rovná. „Jednatřicetiletý řidič osobního auta Fiat Punto vjel ze zatím nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním automobilem. Řidič náklaďáku se snažil druhého řidiče upozornit, ale střetu bohužel nedokázal zabránit,“ popsal vedoucí dopravního inspektorátu Jan Rychtecký.

Po střetu skončily oba vozy mimo komunikaci a silnice musela být obousměrně uzavřena. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. „Z osobního vozu byla vyproštěna osoba, která byla předána do péče zdravotníků. Přivolaným lékařem ale byla bohužel konstatována smrt,“ uvedl Martin Pekárek.

„Řidič nákladního vozu byl podroben dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Přesná příčina i průběh nehody zůstává v šetření táborských policistů,“ doplnil mluvčí policie Jiří Matzner.

Policie během rána řešila několik dalších nehod, kdy auta skončila mimo komunikaci. „Ve většině případů hrála roli neukázněnost řidičů, kteří nepřizpůsobili rychlost své jízdy namrznutým silnicím. Dbejte na svých cestách na tato zimní rizika,“ dodal Matzner.

Ohodnoť článek

Foto Adéla Cinklová

Štítky tragická dopravní nehode, policie, Táborsko, havárie, okres Tábor, Dolní Hořice, Fiat Punto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě na Táborsku zemřel řidič osobáku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.