Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Lannovce popíjel pivo a po strážnících chtěl, aby mu dali pokutu. Hlídku nakonec fyzicky napadl a skončil v poutech

Budějčtí strážníci včera odpoledne řešili agresivního muže, který popíjel na Lannovce. O tom, že porušil vyhlášku města, která zakazuje popíjení alkoholu na veřejnosti, moc dobře věděl. Strážníky na přestupek totiž sám upozornil a chtěl, aby mu dali pokutu. Nakonec ale začal být velmi agresivní a „vykoledoval“ si pouta.

Čtyřiatřicetiletý muž na Lannovce posedával ve dvě hodiny odpoledne. Když viděl strážníky, přišel k nim a dožadoval se udělení pokuty za požívání alkoholu na místě, kde je to zakázané. Hlídka proto muže vyzvala, aby na místě už alkohol dál nepil a celý případ chtěla vyřešit domluvou. 

„Muž ale náhle výrazně změnil své chování a začal strážníky fyzicky ohrožovat. Když nereagoval ani na opakované výzvy, aby svého jednání zanechal, strážníci proti němu použili donucovací prostředky a služební pouta,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková

Hlídka u něho provedla dechovou zkoušku, která ukázala výsledek 2,43 promile. Na místo byla přivolána i záchranka a agresor rovnou putoval do nemocnice. Za neuposlechnutím výzvy úřední osoby mu teď hrozí pokuta až deset tisíc korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, alkohol, městská policie, České Budějovice, pokuta, pouta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lannovce popíjel pivo a po strážnících chtěl, aby mu dali pokutu. Hlídku nakonec fyzicky napadl a skončil v poutech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.